Citronpannacotta á la Eva-Lotta
Write a review
Skriv ut
Ingredienser
  1. Enkel att göra. Den är god och mättande.
  2. 1L grädde 40%
  3. 1-2 tsk citronzest (rivet citronskal)
  4. Saften från en halv citron
  5. 1 msk honung (välj själv hur mycket eller uteslut)
  6. 5st gelantinblad
  7. Lägg gelantinbladen i kallt vatten, ställ åt sidan.
  8. Värm grädden i en kastrull ihop med citronzesten.
  9. Ställ kastrullen åt sidan, låt temperaturen sjunka (grädden behöver inte koka, bara vara tillräckligt varm så att gelatinet smälter)
  10. Krama ur vattnet ur gelantinbladen och lägg den i den varma grädden, rör om.
  11. Häll upp i små formar eller i en stor form (välj själv om du vill behålla rester av citronzesten eller ta bort den)
  12. Låt svalna, helst i kylskåp (har man bråttom så kan man slänga in dom en stund i frysen)
Kycklingar
  1. Vispa grädde och häll i lite saffran för att få den gula färgen.
  2. Spritsa saffransgrädden till små toppar.
  3. Finhacka några russin och använd som ögon och näbb.
Mat för barn http://matforbarn.se/
Dela gärna dettaShare on FacebookTweet about this on Twitter