Mat för barn’s bästa äggbröd är superenkelt att göra.
Glutenfritt helt utan socker, perfekt att rosta!
Barnen sa “Åhh vilket gott bröd du har bakat” bra betyg va?! 😀

Enkelt Äggbröd
Glutenfritt helt utan socker, perfekt att rosta!
Write a review
Skriv ut
Förberedelse tid
10 min
Tillagnings tid
45 min
Total Tid
1 hr
Förberedelse tid
10 min
Tillagnings tid
45 min
Total Tid
1 hr
Ingredienser
  1. 10-12 Ägg (10 om dom är stora, 12 om de är små)
  2. 2 dl Mandelmjöl eller Havremjöl
  3. 2 dl Kokosmjöl eller Havremjöl
  4. 2 msk Fiberhusk
  5. 2 tsk Bakpulver
  6. 50 g Smält smör
  7. 1 krm Havssalt
Instruktioner
  1. Ugn: ca 190 grader
  2. Vispa äggen ordentligt
  3. Smält smöret och häll ner det i äggen
  4. Vispa de torra ingredienserna separat
  5. Rör sedan ihop rubbet = äggen och resten
  6. Häll upp i brödform med bakplåtspapper
  7. Ställ in i ugnen i ca 45 min (beroende på din ugn)
  8. Valfritt: toppa med solroskärnor, sesamfrön eller dina favoriter
Noteringar
  1. Ugnar kan variera men det gör inget, håll koll i slutet så den får lite lagom gyllenbrun färg.
  2. Förvara brödet i en handduk INTE en plastpåse för längre hållbarhet.
  3. Brödet är perfekt att rosta!
  4. Mjöl totalt 4 dl välj något som passar dig, det funkar med det mesta tex glutenfritt havremjöl (gör limpan riktigt luftigt), mandel, kokos, bovete, frömjöl mm Du kan blanda 1dl av varje eller byta ut 1 dl mot nötter och fröer.
  5. Grundreceptet är flexibelt så du kan hälla i extra nötter, fröer (nötbröd) eller pepparkakskryddor och honung (mjuk pepparkaka), till jul tar du vörtkryddor och russin (julbröd). -Våga prova!
  6. Lycka till <3
Mat för barn http://matforbarn.se/
     

Dela gärna dettaShare on FacebookTweet about this on Twitter