Äggmjölk är ett perfekt alternativ till mejerier och har en god neutral smörsmak, den är fri från gluten, socker eller tillsatser.

Att utesluta flytande mejeriprodukter (grädde, mjölk) kan ge dig och din familj hälsofördelar. Om du tål och din kropp klarar mejerier så kan du behålla smör och ost. Äggmjölk kan du ha i ditt kaffe, té, omelett, smoothie eller i en kopp choklad. Du kan ge äggmjölk istället för välling till barn.

Recept kan vara lite krångliga så jag har helt ingenjörsmässigt förenklat receptet för att det ska vara lätt att komma ihåg måtten 3,3,3,3,3 (av alla ingredienser) vill du ha mindre välj 2,2,2,2,2 eller mer välj 4,4,4,4,4 istället, du bestämmer. 🙂 Du kan alltid smaksätta med med kanel, vaniljpulver, kakao, kokosmjölk eller något du gillar.

Äggmjölk
Write a review
Skriv ut
Ingredienser
  1. 3 ägg
  2. 3 msk kokosfett
  3. 3 msk smör (osaltat eller saltat efter eget tycke)
  4. Mixa ihop
  5. Häll sedan i
  6. 3 dl varmt vatten och mixa, sedan
  7. 3 dl kallt vatten och mixa igen.
Noteringar
  1. Förvara i kylen, rör runt lite i äggmjölken innan användning.
  2. Hållbarhet ca 1 vecka. Varför har man både varmt och kallt vatten kanske ni undrar, det gör man för att temperera den för att minska separering.
  3. TIPS: Ta en vanlig matsked när du måttar, det behöver inte bli helt exakt. Vill du väga fettet? Då väger 3 msk smör eller kokosfettet ca 60g
Mat för barn http://matforbarn.se/

Förvara i kylen, rör runt lite i äggmjölken innan användning.
Hållbarhet ca 1 vecka. Varför har man både varmt och kallt vatten kanske ni undrar, det gör man för att temperera den för att minska separering.

TIPS: Ta en vanlig matsked när du måttar, det behöver inte bli helt exakt. Vill du väga fettet? Då väger 3 msk smör eller kokosfettet ca 60g

TIPS: Välling, äggmjölk eller gröt till barn – Om ditt barn är under 1 år eller inte tål äggvita så byter du 3 ägg mot 6 äggulor. Du kan minska på kokosfettet och öka smöret istället ex. 1 msk kokosfett och 5 msk smör.

Kokosfett bidrar till bra hjärnhälsa, tarmhälsa, immunförsvar, skyddar mot virus och svampinfektioner. Den är antibakteriell, antiinflammatorisk och kan ätas eller smörjas på huden.
Ps. smörj inget på huden som du inte kan äta då huden tar upp allt transdermalt.

Varför kan det vara bra att byta ut mejerier? Mejerier innehåller t.ex. flytande hormoner, IGF-1, kasein, vassle, och mjölksocker (visst låter det gott?!) de kan skapa bekymmer och hormonobalanser i kroppen. Har du ofta migrän/huvudvärk? då kan det bero på en östrogendominans och då ökar mejerierna på det ytterligare (om det inte är brist på vatten eller salt eller koppardominans)  Mejerier gör kroppen sur, då drar kroppen kalk ifrån skelettet för att balansera ph och i Sverige har vi högst antal fall av av benskörhet i Norden. Kalcium får vi bäst ifrån grönsaker.

Lycka till!

Dela gärna dettaShare on FacebookTweet about this on Twitter