images_2014_mcdonalds_kid
 
 Är fetmaoperation på barn och ungdomar den enda utvägen?
 
Att insulin (ett blodsockersänkande hormon) ger fettinlagring, är fakta. Så det är när vi äter kolhydrater som t.ex socker, pasta, bröd, bullar, godis, läsk, även “nyttiga flingor” och stärkelse får vi högt blodsocker och mycket insulin, som gör att vi lagrar i fettväven.
Så för att minska på övervikt och fetma så måste vi göra tvärtom för att kroppen ska kunna sluta lagra fett och istället släppa på fettväven. När du minskar på kolhydraterna slår du på fettförbränningsmotorn istället.
 
Att skära i friska organ rättar inte till grundorsaken! Som kan vara vårt ätbeteende, stress, skräpmat, depression hos unga eller kanske ett beroende (socker/läskberoende, bröd/pastaberoende, matmissbruk osv.) som ligger till grund för vår övervikt.
 
Dagens kostråd är vilseledande. T.ex. SLV förespråkar minst 45-60% kolhydrater/dag. Men det viktiga är kanske inte vad de förespråkar utan vad de förnekar. Kroppens behov av kolhydrater är NOLL, det är fakta!
 
Det är orimligt att skära i barns friska organ, de blir stympade med biverkningar för resten av livet. Enligt Socialstyrelsens rapporter avlider 1/400. Har man tur så drabbas man bara av diarréer, vitaminbrist, bråck, tarmvred, matsmältningsproblem, blodpropp, värk, läckage av mat ut i bukhålan eller andra biverkningar som är väldokumenterade. Fetmakirurgi på barn under 18 år borde förbjudas!
 
Oskuret är bäst! 
 
Gör istället en aktiv insats med fungerande kostråd för att hjälpa föräldrar, barn och unga.mcdonalds
Dela gärna dettaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter