Om du har cancer bör du undvika socker och mjöl av alla slag. Om du inte vill få cancer, föreslår jag att du begränsar ditt sockerintag redan idag. Undvik sådant som snabbt blir till glukos i kroppen och som höjer insulinet, genom att minska intaget av icke artegna (dåliga och snabba) kolhydrater som socker, stärkelse och spannmål t.ex. vitt mjöl, bröd, pasta, potatis, ris, söta drycker, godis, chips, pommes, pizza, frukost flingor (ja även dom nyttiga) och alkohol mm. Om du redan har cancer kan du även minska på mejerivaror där vasslen är insulinhöjande och med fördel utesluta frukt. Att minska dessa har en stor inverkan på levern, bukspottkörteln och cancertillväxt.

I snabbguiden Ät naturlig mat finns exempel på artegen mat och vad man bör undvika (icke artegen mat) och varför, för att kunna maximera näringsupptaget.

Ett lägre blodsocker har stor inverkan på hur effektiv en cancerbehandling kan vara. Vad jag vet så finns det sjukhus som t.ex. MD Anderson som rekommenderar sina cancerpatienter att minska på socker och vitt mjöl. Making the Most of Your Cancer Care  – Change unhealthy eating habits. Tyvärr är dom fortfarande fettskrämda trots att ny modern vetenskap 2014 bevisar motsatsen.

MD Andersson are Focused on Health – Foods to reduce inflammation

Socker och stärkelse göder cancer

 

Dela gärna dettaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter