Enkel att göra. Den är god och mättande utan att ge någon dåligt samvete.
- 1L grädde 40%
- 1 vaniljstång eller ½ tsk vaniljpulver
- 5st gelantinblad
- 1 msk honung (välj själv hur mycket eller uteslut)
- Jordgubbar, hallon eller frukt efter säsong
Koka ihop
- Lägg gelantinbladen i kallt vatten, ställ åt sidan
- Värm grädden i en kastrull ihop med vaniljen (tips skär isär vaniljstången på längden innan du lägger i den)
- Ställ kastrullen åt sidan, låt temperaturen sjunka och ta bort vaniljstången (grädden behöver inte koka, bara vara tillräckligt varm så att gelatinet smälter)
- Krama ur vattnet ur gelantinbladen och lägg den i den varma grädden
- Häll upp i små formar eller i en stor form
- Låt svalna, helst i kylskåp (har man bråttom så kan man slänga in dom en stund i frysen)
Bärmos eller frukt efter säsong
- Mosa eller koka, häll försiktigt ovanpå den kalla pannacottan (om du vill att den ska stelna, gör som ovan använd gelantinblad.)
- Låt svalna, sen kan du dekorera efter eget tycke.
- Är det vinter och kallt kan du byta ut bär mot t.ex äpplen i kanel
Blir det några över? .. släng in dom i frysen.
Tack Emma Nilsson för ditt ursprungsrecept som jag har ändrat lite i. 😉